Založ si blog

Verejná plaváreň v Petržalke

Už dlhšie cítim potrebu vyjadriť sa k projektu výstavby verejnej plavárne v Petržalke. Predovšetkým by som rád zdôraznil, že dlhodobo podporujem celý zámer. Vždy som dúfal, že samospráva nájde finančné prostriedky na vybudovanie verejnej plavárne, ktorú Petržalka naozaj potrebuje. Išlo by o prvý väčší komunálny projekt, ktorý bude financovaný prevažne z verejných zdrojov. Tým pádom bude môcť samospráva udržiavať ceny vstupného na prijateľnej úrovni a zároveň podporiť vstupné pre rezidentov Petržalky a našich žiakov ZŠ.

Objavili sa aj kritické hlasy obyvateľov z okolia, ktoré smerovali hlavne k problematike parkovania. Verím, že konštruktívne pripomienky sa podarí vyriešiť v spolupráci s odbornými pracovníkmi Miestneho úradu. Taktiež som presvedčený, že drvivá väčšina ľudí z tejto lokality projekt podporuje. Veď kto by nechcel mať verejnú plaváreň na pešo od domu? Športové vyžitie obyvateľov a najmä mládeže je dôležité najmä v súčasnej pretechnizovanej dobe, keď množstvo detí trávi svoj voľný časť prevažne za počítačom.

V tejto súvislosti by som rád poukázal na jednu podstatnú vec. Predmetný pozemok je vo vlastníctve hlavného mesta a v územnom pláne  je určený  na výstavbu. Už minulý rok ho hlavné mesto plánovalo zameniť zo spoločnosťou J&T za tzv. Kráľovu horu. Mestská časť Petržalka však podala námietku a nechala si pozemok zveriť za účelom výstavby plavárne. Avšak v prípade, že projekt nebude zrealizovaný, hlavné mesto si stavebný pozemok vyžiada späť. V takom prípade predpokladám, že na danej ploche vyrastie do 3 rokov 7. poschodový obytný dom. A to si hádam nepraje žiaden Petržalčan.

Katastrofálna situácia volných miest v MŠ v Petržalke

11.06.2014

Nedostatok voľných miest v materských školách je v Petržalke už istú dobu horúcim problémom pre mnohých rodičov. V minulosti bolo v mestskej časti vyše 40 škôlok, avšak v dôsledku demografického vývoja z nich ostala menej ako polovica. S klesajúcim počtom detí sa znižovali aj financie na krytie prevádzkových nákladov. Samospráva tak musela mnohé škôlky [...]

Trasovanie ropovodu cez Petržalku je neprípustné

31.07.2013

Ešte v roku 2011 vypracovalo Ministerstvo hospodárstva analýzu o ekonomickej výhodnosti prepojenia ropovodu Družba a rafinériou Schwechat (vláda SR k nej prijala uznesenie č. 340/2011). Následne v januári 2013 sa Vláda SR zaoberala možnými trasami ropovodu s tým, že o finálnom trasovaní rozhodne do konca roka 2013. Ministerstvo hospodárstva jej odporučilo desať [...]

Fakty a fámy o „autostráde“ pozdĺž petržalskej električky

25.04.2013

V ostatnom čase zachvátila Petržalka občianska vlna odporu „proti štvorprúdovej ceste“ naprieč našou Mestskou časťou. Aktivisti spustili masívnu petičnú a mediánu ofenzívu. Na prvý pohľad ide o chvályhodnú iniciatívu, lebo mať kritický názor je veľmi správne. Debata sa však dostala do emotívnej roviny a začala postrádať niektoré vecné argumenty. Popri faktoch [...]

Petr Pavel

Pavel: Názory na zahraničnú politiku by nemali narúšať vzťahy Čechov a Slovákov

16.04.2024 15:52

Česko začiatkom marca v reakcii na postoj SR k vojne na Ukrajine odložilo česko-slovenské medzivládne konzultácie.

Juraj Blanár

Blanár nepodporí možné sankcie, ktoré by zasiahli viac občanov SR ako Irán

16.04.2024 15:29

Ministri zahraničných vecí krajín EÚ majú rokovať o možnom uvalení sankcií na Irán v súvislosti s jeho víkendovým útokom na Izrael.

Podvod

Fanúšikovia hokeja, pozor. Neznámy páchateľ ponúka na internetovom portáli falošné lístky na MS

16.04.2024 15:11

Vystupuje pod rôznymi menami, s rôznymi telefónnymi číslami a uvádza odlišné bankové účty, na ktoré žiada zaslať peniaze.

Russia Ukraine War

Chýbali rakety, zničili elektráreň. Zelenskyj sa hnevá, že Ukrajine chýba ochrana, akú dostal Izrael

16.04.2024 15:07

Volodymyr Zelenskyj sa sťažuje, že Izraelu pomohli spojenci ochrániť vzdušný priestor pred útokom Iránu, ale od neba nad Ukrajinou dávajú ruky preč.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 58217x
Priemerná čítanosť článkov: 3234x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy