Založ si blog

Rezidenčné parkovanie v Petržalke?

rezidencne parkovanieStatická doprava (parkovanie) patri dnes medzi jeden z najvážnejších problémov v Petržalke. Pri výstavbe Petržalky v 70-tych rokoch nikto nepočítal s prudkým nárastom automobilovej dopravy. Podľa odhadov tak dnes v našej mestskej časti chýba približne 30.000 parkovacích miest.

Problém je o to vypuklejší, že v Petržalke parkuje mnoho ľudí, ktorí tu žijú len v podnájme. Tým že v Petržalke nemajú trvalý pobyt, platia všetky miestne dane a poplatky niekde inde. Nie je dlhodobo únosné, aby sa z dani 80 tisíc ľudí riešilo parkovanie pre 130 tisíc ľudí. Navyše si treba uvedomiť, že bezplatné parkovacie miesto k prenajatému bytu nie je bežný štandard nikde na svete.

Domnievam sa, že vo vnútornej časti sídliska a pod domami (v zóne) by malo byť parkovanie po 17:00 bezplatné len pre obyvateľov s trvalým pobytom v Petržalke. Ostatní by si museli priplatiť a vykompenzovať tak výpadok miestnej dane. Alebo by mali aj inú možnosť: nechať svoje auto zaparkované na záchytnom parkovisku v okrajových častiach Petržalky a k prenajatému bytu by sa dopravili hromadnou dopravou.

Netvrdím, že REZIDENČNÉ PARKOVANIE vyrieši všetky problémy so statickou dopravou v Petržalke.  Ale je to určitý základ a dá sa na ňom stavať. Z vyzbieraných peňazí by sa mohli budovať nové plochy alebo aj skvalitniť sieť hromadnej dopravy. Problém parkovania v Petržalke je časovaná bomba a treba ho začať riešiť.

Katastrofálna situácia volných miest v MŠ v Petržalke

11.06.2014

Nedostatok voľných miest v materských školách je v Petržalke už istú dobu horúcim problémom pre mnohých rodičov. V minulosti bolo v mestskej časti vyše 40 škôlok, avšak v dôsledku demografického vývoja z nich ostala menej ako polovica. S klesajúcim počtom detí sa znižovali aj financie na krytie prevádzkových nákladov. Samospráva tak musela mnohé škôlky [...]

Trasovanie ropovodu cez Petržalku je neprípustné

31.07.2013

Ešte v roku 2011 vypracovalo Ministerstvo hospodárstva analýzu o ekonomickej výhodnosti prepojenia ropovodu Družba a rafinériou Schwechat (vláda SR k nej prijala uznesenie č. 340/2011). Následne v januári 2013 sa Vláda SR zaoberala možnými trasami ropovodu s tým, že o finálnom trasovaní rozhodne do konca roka 2013. Ministerstvo hospodárstva jej odporučilo desať [...]

Fakty a fámy o „autostráde“ pozdĺž petržalskej električky

25.04.2013

V ostatnom čase zachvátila Petržalka občianska vlna odporu „proti štvorprúdovej ceste“ naprieč našou Mestskou časťou. Aktivisti spustili masívnu petičnú a mediánu ofenzívu. Na prvý pohľad ide o chvályhodnú iniciatívu, lebo mať kritický názor je veľmi správne. Debata sa však dostala do emotívnej roviny a začala postrádať niektoré vecné argumenty. Popri faktoch [...]

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 58172x
Priemerná čítanosť článkov: 3232x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy